Partner

Cor Van Hertrooi

T 06-51519292

“MKB organisaties helpen en naar een next level brengen, dat is mijn Core Business”

“MKB organisaties helpen en naar een next level brengen, dat is mijn Core Business”. Door het inzetten van mijn in de praktijk bewezen kennis en ervaring maak ik het verschil.

BEc, Qualified Controller, afgestudeerd aan de IMD Business School Lausanne en Nyenrode Business University.

Ik ben een business georiënteerde en ondernemende Chief Financial Officer/Financieel Directeur met een brede bedrijfseconomische, bedrijfskundige en logistieke achtergrond. In de afgelopen 15 jaar heb ik als Chief Financial Officer de coöperatieve Nederlands-Noorse hightech Agrifood onderneming Topigs Norsvin middels een buy-and-build strategie mee opgebouwd van een relatief kleine partij tot een absolute wereldspeler op het gebied van ‘porcine genetics’. Voordien heb ik diverse senior financiële managementfuncties vervuld bij industriële MKB productie (‘maakbedrijven’ in de breedste zin)- en handelsondernemingen in de Foodprocessing en Machinebouw en Metalektro.

Ik kom het best tot mijn recht in een dynamische organisatie met groeiambitie, een sterke teamgeest en een gemeenschappelijk doel en lange termijn visie.
Ik heb bij verschillende typen bedrijven gewerkt, elk met hun eigen dynamiek: beursgenoteerd, PE backed, familiebedrijf/DGA en coöperatie. Ik ben gewend te werken in complexe governance structuren -met meerdere aandeelhouders en toezichthouders op verschillende niveaus- waarin het afwegen van belangen ‘key’ is.

Ik heb veel (inter)nationale businesservaring. Ik heb gewerkt aan succesvolle internationale fusies, overnames en! post merger integraties, alsmede ‘greenfield startups’ in opkomende markten als Rusland en China.

Ik ben sterk in strategische planning en executie, gemakkelijk schakelend tussen strategie en (hands-on, ‘voeten in de modder’) operatie. Ik ben analytisch sterk en kijk met een helicopterview naar de processen met daar waar nodig een ‘deep dive’. Ik ben een inspirerende Secure base leider, een gedreven Change manager met oog en oor voor mensen, een vaardige onderhandelaar en van nature een people manager: empathisch, motiverend, toegankelijk en verbindend. Ik ben doel- en resultaatgericht, dynamisch en daadkrachtig (‘walk your talk’).
Ik beschik over een breed pallet van skills dat ik in kan zetten: change management in de breedste zin en op alle niveaus, ontwikkeling en implementatie van de professionele integrale ‘Finance & Control’ discipline of delen daarvan (b.v. FP&A, BI/KPI Dashboards, Corporate Finance, Shared Service Center, Enterprise Risk Management), strategische planning en executie, M&A. De ontwikkeling c.q. transformatie van de IT functie (o.a. Global IT roadmap, Digitale transformatie, ERP implementaties), de ontwikkeling en implementatie van de Juridische en governance functie, de HRM functie, de Inkoopfunctie en het Secretariaat/Facilitair/OG. (her)financieringstrajecten. Daarnaast ben ik zeer ervaren m.b.t. complexe financierings- en investeringsvraagstukken, reorganisaties/sanering/herstructurering, implementatie van (kosten)optimalisatieprogramma’s en multidisciplinair projectmanagement/procesverbeteringsprogramma’s (Six Sigma Green Belt), privatiseringsprogramma’s, vermogen op naam etc.

In de loop der jaren heb ik ook veel ervaring opgedaan in ‘crisis management’, mijn credo daarbij is: ‘never waste a good crisis’,