In Memoriam Rob Koppen

Vorige week hebben wij afscheid moeten nemen van onze gewaardeerde partner en fijne collega Rob Koppen. Met zijn ruim 40 jaar ervaring in Finance, Consulting en Sales had Rob een unieke set van ervaring opgebouwd om grote en middelgrote organisaties bij te staan in complexe projecten. “Bijstaan” is eigenlijk niet het goede woord, want Rob stond zelden ergens aan de zijlijn. Op zijn energieke wijze nam hij graag het voortouw bij het realiseren van veranderingen en bijsturen van organisaties. Er was veel waardering voor zijn kennis, mensgerichte benadering en executievermogen, want niet zelden werd hij terug gevraagd bij oude opdrachtgevers om een nieuw project op te pakken.

“Voor mij draait het steeds om inzicht, duidelijkheid, communicatie, executie en mensen.” (Rob Koppen)

Als mens beschikte Rob over veel doorzettingsvermogen, een gezonde dosis humor en was hij altijd bereid anderen te helpen. Soms wat eigenwijs, maar ook vatbaar voor andere inzichten en argumenten. Ondernemerschap was hem niet vreemd want samen met zijn vrouw Jolanda runde hij sinds 2012 ook B&D De Rieke Smit in Wilsum (Dld). In deze prachtig herenboerderij werd Gastvrijheid geschreven met een hoofdletter “G”. Onze eigen ervaringen bij de heisessies van CFO netwerk waren hetzelfde als die van de reguliere gasten die gemiddelde tevredenheidsscores gaven van 9,5 of meer.

In juni dit jaar waren wij nog bij Jolanda en Rob voor een strategiesessie. Hij had veel last van zijn rug, volgens Rob waarschijnlijk door het tillen van zware zakken houtsnippers. De eerste medische inschatting van een hernia bleek helaas niet juist en Rob bleek ongeneeslijk ziek. De laatste maanden bleef hij waar mogelijk anderen helpen en ging veel aandacht naar het vinden van een nieuwe eigenaar voor B&B De Rieke Smit. Veel te snel kwam het bericht dat hij ons was ontvallen. Rob, je was een mooi mens en een fantastische collega. We gaan je ontzettend missen!

Rob Koppen