U hebt een geweldig innovatief product. Er is marktonderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de markt klaar is voor uw product. U hebt zelfs al een aantal potentiële afnemers. Gaan met die banaan…

Nou, nee dus. De financiering komt maar niet van de grond. De bank heeft nog veel vraagtekens en wil niet alleen het risico dragen van de investering die het product vergt. Hoe nu verder, hoor ik u denken. Voor onderzoek naar alternatieven of het zoeken naar een bank die wel mee wil gaan in uw plannen heeft u a) geen tijd en/of b) te weinig kennis.

Oplossing

De oplossing voor uw probleem lijkt te liggen in het stapelen van financieringsvormen. Zo kunt u voor innovaties vaak subsidies krijgen, die de lancering van uw product kunnen versnellen.
Wellicht heeft u ook wel eens gehoord van informal investors. Zij investeren eigen vermogen in uw bedrijf en willen daarvoor vaak een aandelenpakket terug. Voor achtergestelde leningen kunt u onder andere terecht bij diverse (investerings)fondsen. Deze fondsen lenen u geld tegen een rente vergoeding. Dan is er natuurlijk nog uw huisbankier. Vaak willen zij mee gaan in uw plannen als er – substantieel, niet bancair geld – in de onderneming wordt gestoken.
In bovenstaande opsomming zijn een aantal mogelijkheden gepasseerd. Dit is echter maar een greep uit de vele mogelijkheden van gestapeld financieren. U heeft vast wel eens gehoord van crowdfunding. Deze vorm biedt uitkomst voor uw plannen.

Gestapeld financieren

Gestapelde financiering kost tijd en dat heeft u als ondernemer niet. Ook de kennis laat nog wel eens te wensen over. In bovengenoemd voorbeeld bent u verzekerd van een passende financiering die bijdraagt aan de lancering van uw product. Dat is uiteindelijk wat u wilt bereiken toch?

Meer weten? Neem vrijblijvend eens contact met ons op. Dan kunnen we uw plannen doornemen en op zoek gaan naar de oplossing die het best bij u past!